http://blogamation.com/index.php

31/12/12

Ζουλήξτε το στήθος σας, αποτρέπει τον καρκίνο του μαστού!!!


-

 

Ναι καλά διαβάσατε. Ζουλήξτε το στήθος σας και έχετε μεγάλες πιθανότητες να αποτρέψετε τα κακοήθη κύτταρα, να δημιουργήσουν καρκίνο. Αυτό τουλάχιστον διαπίστωσαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ οι οποίοι ύστερα από έρευνα που έκαναν βρήκαν πως το ελαφρύ ζούληγμα του στήθους, βοηθάει τα κακοήθη κύτταρα να επιστρέψουν σε έναν φυσιολογικό κύκλο ανάπτυξης. Το γιατί συμβαίνει αυτό διαβάστε το παρακάτω...

Ο επικεφαλής της έρευνας καθηγητής Γκάουθαμ Βενουγκόπλαν, τονίζει πως η ομάδα του απέδειξε το αυτονόητο. Ότι δηλαδή η σωματική πίεση μπορεί να ενεργοποιήσει τον οργανισμό: “ Όταν σηκώνουμε βάρη οι μύες μας μεγαλώνουν. Με τη μελέτη μας δείχνουμε ότι η φυσική δύναμη μπορεί να παίζει ρόλο στην ανάπτυξη –και αντίστροφα- καρκινικών κυττάρων”.
Οι επιστήμονες ανέπτυξαν in vitro, κακοήθη επιθηλιακά κύτταρα μαστού, σε μια γέλη μέσα σε σιλικόνη. Έτσι είχαν τη δυνατότητα να ασκούν πίεση κατά τα πρώτα στάδια ανάπτυξης με αποτέλεσμα να παρατηρήσουν ότι τελικά η πίεση αυτή αποδείχτηκε “δώρο” αφού τα καρκινικά κύτταρα εξαφανίσθηκαν. Και μάλιστα σε όσα κύτταρα δεν ασκήθηκε πίεση εκείνα έγιναν καρκινικά.
Οι επιστήμονες πάντως διευκρινίζουν ότι η πίεση ή το ζούληγμα δεν αποτελεί το “φάρμακο” κατά του καρκίνου του μαστού, είναι όμως μια κατευθυντήρια γραμμή και ένας άλλος τρόπος πρόληψης. Τα αποτελέσματα της μελέτης παρουσιάστηκαν στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Κυτταρική Βιολογία, στο Σαν Φρανσίσκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου